ZeytinYağı/OliveOil

Zeytinyağı:
Sadece zeytin ağacı, Olea europaea L. meyvelerinden elde edilen yağlardır. Çözücü kullanılarak ekstrakte edilen veya reesterifikasyon işlemi ile doğal trigliserid yapısı değiştirilmiş yağlar ve diğer yağlarla karışımı bu tanımın dışındadır.

a) Natürel zeytinyağı: Zeytin ağacı meyvesinden doğal niteliklerinde değişikliğe neden olmayacak bir ısıl ortamda, sadece yıkama, dekantasyon, santrifüj ve filtrasyon işlemleri gibi mekanik veya fiziksel işlemler uygulanarak elde edilen; kendi kategorisindeki ürünlerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini taşıyan yağları ifade eder.

Direkt tüketime uygun naturel zeytinyağları;

* Natürel sızma zeytinyağı: Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,8 gramdan fazla olmayan yağlar,

* Natürel birinci zeytinyağı: Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda 2,0 gramdan fazla olmayan yağlar,

olarak sınıflandırılır.

Direkt tüketime uygun olmayan naturel zeytinyağı;

*Ham zeytinyağı/lampant: Ham zeytinyağı/Rafinajlık: Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 2,0 gramdan fazla olan veya duyusal ve karakteristik özellikleri bakımından doğrudan tüketime uygun olmayan, rafinasyon veya teknik amaçlı kullanıma uygun olarak sınıflandırılır.

b) Rafine Zeytinyağı: Ham zeytinyağının doğal trigliserid yapısında değişikliğe yol açmayan metotlarla rafine edilmeleri sonucu elde edilen, sarının değişik tonlarında rengi olan, kendine özgü tat ve kokuda bir yağdır. Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda 0.3 gramdan fazla olmamalıdır.

c) Riviera Zeytinyağı: Rafine zeytinyağı ile gıda olarak doğrudan tüketilebilecek naturel zeytinyağları karışımından oluşan, yeşilden sarıya değişen renkte, kendine özgü tat ve kokuda bir yağdır. Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda l.0 gramdan fazla olmamalıdır.

d) Çeşnili Zeytinyağı: Zeytinyağlarına değişik baharat, meyve ve sebzeler veya bunların doğal aroma maddeleri katılarak çeşitlendirilmesi ile elde edilen yağlardır.

Packaging and Loading Information for Olive Oil Products

SIZMA / EXTRA VIRGIN OLIVE OIL

Package/Vol.

250ml

500ml

750ml

1000ml

2 Liters

5 Liters

18 Liters

216 Lt Barrel

1000 Lt IBC

​Type
Glass bottle
Glass bottle
Glass bottle
Glass bottle
Tin Can
Tin Can
Tin Can
Tin Can
IBC
Unit UPC / Pcs
8682538109015
8682538109039
8682538109053
8682538109077
8682538109275
8682538109312
8682538109350
​N/A
​N/A
Item Code
SRG001001001
SRG001002001
SRG001003001
SRG001004001
SRG001015001
SRG001017001
SRG001019001
​N/A
​N/A
Pcs / Carton
6 Bottles/Box
6 Bottles/Box
6 Bottles/Box
6 Bottles/Box
​6 Bottles/Box
4 Bottles/Box
​N/A
​N/A
​N/A
Cartons / Pallet
330 Boxes
180 Boxes
125 Boxes
100 Boxes
60 Boxes
44 Boxes
60 Boxes
​N/A
1 piece
Tin Can
​N/A
​N/A
​N/A
​N/A
1 Tin Can
​N/A
1 Tin Can
1 Barrel
1 IBC
Unit UPC / Carton
8682538109374
8682538109398
8682538109411
8682538109435
​N/A
​N/A
​N/A
​N/A
​N/A

BİRİNCİ NATÜREL / VIRGIN OLIVE OIL

Package/Vol.

250ml

500ml

750ml

1000ml

2 Liters

5 Liters

18 Liters

216 Lt Barrel

1000 Lt IBC

​Type
Glass bottle
Glass bottle
Glass bottle
Glass bottle
Tin Can
Tin Can
Tin Can
Tin Can
IBC
Unit UPC / Pcs
8682538109008
8682538109022
8682538109046
8682538109060
8682538109268
8682538109305
8682538109343
​N/A
​N/A
Item Code
SRG002001001
SRG002002001
SRG002003001
SRG002004001
SRG002015001
SRG002017001
SRG002019001
​N/A
​N/A
Pcs / Carton
6 Bottles/Box
6 Bottles/Box
6 Bottles/Box
6 Bottles/Box
​6 Bottles/Box
4 Bottles/Box
​N/A
​N/A
​N/A
Cartons / Pallet
330 Boxes
180 Boxes
125 Boxes
100 Boxes
60 Boxes
44 Boxes
60 Boxes
​N/A
1 piece
Tin Can
​N/A
​N/A
​N/A
​N/A
1 Tin Can
​N/A
1 Tin Can
1 Barrel
1 IBC
Unit UPC / Carton
8682538109367
8682538109381
8682538109404
8682538109428
​N/A
​N/A
​N/A
​N/A
​N/A

1- Virgin Olive Oil:

These oils are obtained  from the fruit of olive tree by implementing mechanic or physical operations in  a temperature that will not change its natural features. Their color can be  varied from crisp green to yellow. Having a unique taste and scent, they can be  consumed in its natural state.

Virgin olive oil is marketed under 3 groups in their own.

2- Extra Virgin Olive Oil:

Having no defect in its smell and taste, Extra Virgin Olive Oils have  1 % free acid content (as oleic acid)  at most. Extra virgin olive oil is suitable  for all types of food, however it is ideal for salads.

3- Refined Olive Oil:

Refined Olive Oil is  obtained as a result of refining with methods which do not cause changes in the  structure of the raw oil of olive, it’s color can be in different tones of  yellow, and it has a unique taste and scent. Its free  acid content (as oleic acid) is 0,3 % at most..
This oil is marketed as ''frying oil '' on the market.

4- Riviera Olive Oil:

It is a mixture of refined olive oil and virgin olive  oils which can be consumed in its natural state. Its color can be varied from  green to yellow and it has a unique taste and scent. Its free acid content (as  oleic acid) is 1,5 % at most.
People, who are not accustomed to live and strong odor of olive oil, may prefer  and this type of olive oil.