Kuru Üzüm

İran'da üretilen çoğu kuru üzüm, yedi farklı üzüm çeşidinden yapılır: Thompson Seedless (aynı zamanda taze tüketime en popüler yeşil üzüm), Ateşsız, Muscat, Sultana ve Siyah Koridor. 1 libre kuru üzüm yapmak için yaklaşık 4 1/2 kilo taze üzüm alır.

raisins Red grapes
Dried Thompson seedless.
Photo courtesy: dottiemae Red/purple variety grapes.
Genellikle, Thompson çekirdeksiz (Sultana), Sugarone, Calmeria, Korint ... vb. Gibi Vinifera türlerinin çekirdeksiz veya çekirdek türü taze üzümler, güneş ışığı altında veya mekanik kurutma teknikleri ile kurutulur. Bazı durumlarda üzümün tamamı üzümün kendisinde kurumaya bırakılabilir (asma kurumalı). Genellikle nem içeriği kuru ağırlığın% 16'sını geçmemelidir. Kurutulmuş kuru üzüm elde etmek için iyice kurumuş kuru üzüm daha sonra eklenir, kapaklı, sıralanır ve temizlenir. Ticari düzeyde, kuru üzüm pazara gönderilmeden önce işlenir ve derecelendirilir.

İşlenmiş kuru üzüm çeşitleri (çeşitleri):

Tür I - Çekirdeksiz.

Tip II - Altınsız çekirdeksiz.

Tip III - Tohum ile kuru üzüm.

Tip IV - Sultana.

Tip V - Zante frenk üzümü.

İranda üretilen kuru üzüm ihracatı yapmaktayız

Frenküzümleri: Küçük Siyah Korint üzümlerinden yapılmış, kuru üzüm üzeri çekirdeksiz, titrek ve keskin ve çok koyu renktedir. Thompson Tohumsuz kuru üzümlerin yaklaşık dörtte biri büyüklüğündeki küçük kuru üzüm, bazen "Zante Külahı" diye etiketlenir ve bu tür bir üzümün ilk geliştiği Yunan adasına atıfta bulunur.
Alevsiz kuru üzümler: Alevsiz Kızıl üzümden gelirler ve büyük, koyu kırmızı ve çok tatlıdırlar.
Altın tohumsuz kuru üzüm: Doğal tohumsuz kuru üzüm gibi, bunlar aynı zamanda Thompson Tohumsuz üzümlerden de olsa, güneş ışığının koyulaştırma etkisini önlemek için fırında kurutulur. Açık renklerini korumak için ayrıca kükürt dioksit ile işlem görürler.

Iran kuru üzümleri: Bu büyük, koyu, çekirdeksiz kuru üzüm aynı adı taşıyan siyah üzümlerden gelir. Sınırlı miktarlarda üretilirler ve çoğunlukla sağlık gıda mağazalarında bulunurlar.
Muskat kuru üzümü: Büyük, kahverengi ve özellikle meyvemsi tatlar, bu kuru üzüm, büyük, yeşilimsi-altından Muscat üzümlerinden yapılır. Üzümler tohum içerdiğinden kuru üzümler mekanik olarak tohumlanır veya tohumlarla satılır. Muskatlar özel bir öğe olarak düşünülür ve çoğunlukla fırında kullanılırlar.
Doğal tohumsuz kuru üzüm: Bunlar, güneşte kurutulmuş Thompson'un çekirdeksiz üzümleridir. Neredeyse tüm iran kuru üzümlerinden sorumludurlar. Yeşil üzümler doğal olarak güneşte kuruyana kadar koyu kahverengi bir renk geliştirir; bu süreç iki ila üç hafta sürer.
Sultanas: Büyük, sarı-yeşil Sultana üzümlerinden elde edilen bu kuru üzümler özellikle yumuşak ve yumuşaktır. Gurme mağazalarında ve sağlık-gıda mağazalarında satın alınabilirler.

En iyi kuru üzüm nasıl seçilir?
Yıl boyunca doğal ve altın kuru üzüm kutuları ve poşetleri mevcuttur. Tatlı pişirme için tercih edilen Muscat kuru üzümü, genellikle sonbahar ve kış aylarında satılmaktadır. Frenküzümü sadece özel piyasalarda ve daha büyük süpermarketlerde bulabiliriz. Köküne hala bağlı kuru üzüm kümeleri bazen özel yiyecek mağazalarında gösterilir.

Paketlenmiş kuru üzüm veya kuş üzümü satın alırken, kutunun veya torbanın sıkıca kapatılmış olduğundan emin olun. Meyvenin yumuşak olup olmadığını görmek için paketi sıkıştırın veya sallayın. Kuru tozlar kuruduklarında kururlar. Bir gurme mağazasında veya sağlıklı besin mağazasında kuru üzüm satın alırken nemli görünümlü, temiz meyve seçin. Açılmış bidonlardan kuru üzüm satın almayın.

Kuru üzüm nasıl saklanır
Açılmamış kuru üzüm paketleri buzdolabında neredeyse sınırsız kalacaktır. Bir kere açıldıktan sonra, mümkün olduğunca fazla havayı dışarı atmadan paketi tekrar kapatın veya kuru üzümleri hava geçirmez bir kavanoz veya torbaya aktarın. Doğru depolama, meyvenin kurumasını engeller ve şekerinin yüzey üzerinde kristalleşmesini önleyecektir. Soğutulursa, kuru üzüm bir yıla kadar saklanacaktır. Dondurucuda daha uzun süre kalacak ve oda sıcaklığında çabucak çözülecekler.

Kuru üzümün sağlık yararları
Kuru kayısı, incir ve erik gibi kuru üzüm, yoğun enerji kaynakları, vitaminler, mineraller ve anti-oksidanlardır. Buna ek olarak, çeşitli sağlık faydalanan polifenolikler anti-oksidanlar, diyet lifi ve diğer bitki besin maddeleri ile doludur.

100 gr kuru üzümün toplam antioksidan gücü (ORAC değeri) 3037 μmol Trolex Eşdeğerleri (TE), taze üzümlerin ise 1118 μmol TE / 100 g olduğu ölçülmüştür.

Üzümlerde olduğu gibi üzümlerde de fitokimyasal bileşik resveratrol bulunur. Bir polifenol anti-oksidan olan Resveratrol, anti-inflamatuar, anti-kanser, kan kolesterolü düşürme faaliyetlerine sahiptir. Araştırmalar, resveratrolün melanoma, kolon ve prostat gibi kanserlere, koroner kalp hastalığına (CHD), dejeneratif sinir hastalığına, Alzheimer hastalığına ve viral / fungal enfeksiyonlara karşı koruyucu etki yaptığı bulunmuştur.

Buna ek olarak, resveratrol, kan damarlarındaki hücre moleküler düzeyinde değişiklik yaparak inme riskini azaltır. Bu, öncelikle anjiyotensin'in (kan basıncını yükselten kan damarı daralmasına neden olan sistemik bir hormon) aktivitesini azaltarak ve kan dolaşımının hasar görme olasılığını azaltarak ve ikinci olarak, vazodilatör maddenin artan üretimi, nitrik oksit (yararlı bir bileşik olan nitrik oksit) ile giderir Kan damarlarının gevşetilmesi).

Üzümlerde olduğu gibi, özellikle kırmızı / mor üzümlerden türetilenler, antifosil antioksidanların bir başka sınıfı olan antosiyaninler açısından çok yüksektir. Antosiyaninlerin anti-alerjik, anti-inflamatuar, anti-mikrobik ve anti-kanser aktivitelerine sahip olduğu bulunmuştur.

100 gr kuru üzüm 3.7 g veya% 10 günlük lif içeren diyet lifi sağlar. Araştırmalar, diyetteki ılımlı lifin vücut ağırlığının düşmesine, kandaki kolesterol düzeylerine ve kolon ve göğüs kanseri insidansına yardım ettiğini ileri sürdü. Buna ek olarak, gut geçiş zamanını azaltarak kabızlık olaylarını gidermeye yardımcı olur. Ayrıca, tartarik asit, tanenler, kateşinler ... gibi flavonoid bileşiklerinde de bol miktarda bulunurlar. İnulin ve lif ile birlikte bu bileşikler müshil işleviyle pürüzsüz bağırsak hareketlerine yardımcı olurlar.

Gluten toksininden arınmışlardır ve alternatif bir sağlıklı gıdaya glutene tolerans göstermeyen insanlar tarafından tüketilebilirler.

Üzüm, kalsiyum, demir, manganez, magnezyum bakır, florür ve çinko gibi yoğun mineral kaynaklarıdır. Bakır ve manganez, antioksidan enzim, süperoksit dismutazın önemli bir eş faktörüdür. 100 g, günlük% 23 günlük demir gereksinimi sağlar.

Buna ek olarak, kalp açısından sağlıklı elektrolit, potasyum açısından zenginlerdir. 100 gram 749 mg potasyum tutun. Sodyumun baskı etkilerine karşı koyarak, kalp hızı, kan basıncını düşürür ve böylece inme, KKH ve periferik vasküler hastalıkları önlemeye yardımcı olur.

Dahası, aynı zamanda tiamin, piridoksin, riboflavin ve pantotenik asit gibi bazı B-kompleks vitaminlerinin iyi kaynağıdırlar.